Få “Børnenes egen plan til en god morgen” – lige til at hænge op på værelset

Morgener kan nemt ende i stress, jag og usamarbejdsvillige børn. Derfor har jeg lavet “Børnenes helt egen plan til en god morgen”, som kan vise dem med billeder, hvad de skal nå om morgenen. Den er lige til at hænge op på værelset, køleskabet eller hvad der nu passer.

Annonce:

 

Planen indeholder tegninger med de faste rutiner (tisse af, tøj på, spise morgenmad, børste tænder, have overtøj på), og så har den nogle tommer kasser, hvor du eller dit barn selv kan tegne (eller indsætte printede billeder) af ekstra ting, som I gør om morgenen hjemme hos jer fx legetid, pakke taske osv.

 

Hvis børnene har lyst, kan de farvelægge tegningerne, så de føler endnu større ejerskab til planen!

 

Ud for hvert billede er der desuden en cirkel, hvor I kan skrive et tal, som viser jer, hvilken rækkefølge børnene skal gøre tingene i. Hvis børnene endnu ikke kan læse tal, kan I bare tegne pile mellem billederne (skriv dog stadig gerne tallene, så I så småt kan begynde at øve dem).

 

Værktøjet virker både for vuggestuebørn, børnehavebørn og små skolebørn.

 

Det er overraskende effektivt, fordi børnene selv kan se, hvad de skal. De behøver ikke stille en masse spørgsmål – og I behøver ikke at bruge tid på at diskutere det. Er børnene i tvivl eller modvillige, kan I sammen gå hen til tegningen og du kan spørge: “Hvad er det nu vi skal?” eller “jeg kan slet ikke huske, hvad vi skal nu – kan du hjælpe mig med det?” Er børnene helt små, virker det godt, hvis du bruger ganske få ord (“tøj på”, “mad”), og så samtidig peger på billederne.

 

Annonce:

På den måde bliver barnet direkte involveret i morgenrutinen, hvilket styrker børnenes ansvarsevne og selvstændighed.

Godmorgen_v2

Hent den her: Børnenes egen plan til en god morgen.