Videoklumme: Kan børn tro for meget på sig selv?

I Danmark stiller vi ofte spørgsmålet: Hvordan kan vi få børn til at tro mere på sig selv? Men i USA er forskere begyndt at spørge om noget helt andet, nemlig om børn kan tro for meget på sig selv? Lyt med her og hør, hvad forskerne har fundet ud af. Personligt synes jeg, at konklusionerne er så spændende, at jeg allerede nu har besluttet, at jeg skal have dykket mere ned i dette felt.  

Annonce:

 

Dette er min første videoklumme. Det er et nyt format – så bær over med mig. Jeg skal lige have lært det at kende, men jeg tænker, at det på sigt kan blive godt, for det giver mig mulighed for at formidle ny forskning på nogle andre måder, som I kan lytte til eller se, når I ikke lige har tid til at læse en masse.

 

Skriv endelig i kommentarfeltet på Facebook, hvad I gerne vil have mere eller mindre af.

 

Vil du vide mere? 

Når noget er svært: Den lille ændring, der giver børn mod på udfordringer

Hvor kommer børns tro på sig selv egentlig fra?

‘Vil gerne, tør ikke’: Fire tips der giver børn mod på små udfordringer

Annonce:

 

De forskningsforsøg, som nævnes i videoklummen er beskrevet i: Joyce Ehrlinger, Ainsley L. Mitchum og Carol S. Dweck: “Understanding overconfidence: Theories of Intelligence, preferential attention, and distorted self-assessment”, Journal of Experimental Social Psychology og Roy F. Baumeister og John Tierney: “Willpower – Rediscovering the Greatest Human Strenght”.