Top 5: Her er de mest populære artikler fra det første halve år

I juni fyldte Raising Learners (som magasinet hed før det skiftede navn tilNordic Parenting). Det har på alle måder været overvældende – og meget inspirerende. Det, der startede som et lille fritidsprojekt, har på blot et halvt år vokset sig til at være blandt Danmarks største magasiner for forældre.

 

Annonce:

Omkring 200.000 mødre og fædre læser med hver måned. Det fejrer jeg ved at samle op på det seneste halve års artikler. Her får du de artikler, som har været de mest populære. Som du kan se, er der særligt ét emne, der går igen: Hvordan vi kan være stærke og tydelige autoriteter, der sætter grænser uden at skælde vores børn ud.

 

Nedenfor kan du se de fem meste læste artikler – og få en lille forsmag på, hvad de handler om.

 

Nr 1: Slip for at skælde ud: Her er tre positive tips, som får børn til at lytte

Den seneste tid har der været en del debat om skældud. Ofte handler den mest om, hvorvidt man er for eller imod. Men spørgsmålet burde være et andet, nemlig hvordan vi får vores børn til at gøre, hvad vi beder dem om – altså i udgangspunktet at lytte – men også at overholde aftaler og respektere grænser, når vi ikke er der til at håndhæve dem. Personligt foretrækker jeg at få min datter til at gøre det, uden at det ender i konflikt eller konfrontation. Derfor har jeg de seneste måneder brugt en del tid på at undersøge, hvilke konkrete og veldokumenterede psykologiske metoder, der får børn til at lytte. Hvis det også er det, du gerne vil opnå, får du her 3 positive tips, som virker.

 

(Der var i øvrigt en del læsere, som efterspurgte en huskeliste med de konkrete tips, så man kan have dem hængende på køleskabet. Den huskeliste kan du hente her).

 

Nr. 2: Bliv en stærk autoritet uden skæld ud: Her er fire tips, der giver tydelighed og respekt

Jeg har fået en del kommentarer på et par af mine artikler, som alle handler om det samme: At man nogle gange er nødt til at skælde ud eller blive vred for at bevare sin autoritet som forælder. Jeg er ikke enig. Men jeg er faktisk rigtig glad for kommentarerne, fordi de har inspireret mig til at skrive om et spørgsmål, som jeg tror på fylder meget hos mange af os forældre. Nemlig, hvordan vi kan være moderne autoriteter, der får sat de nødvendige grænser, men uden at børnene begynder at trække følehornene til sig af frygt for at gøre mor eller far sur. Læs med her og få konkret inspiration til, hvordan du kan blive en stærk autoritet som dit barn føler sig tryg ved.

 

Nr. 3: Ny forskning: Dette personlighedstræk betyder mest for børns faglige og sociale succes

Hvad er det egentlig, der kendetegner de børn, der får succes både i timerne og blandt kammeraterne? Det har forskere gennem en del år undersøgt og særligt ét personlighedstræk ser ud til at betyde mere end noget andet: Børns selvkontrol. For de fleste er dette ganske overraskende. I denne artikel vil jeg fortælle dig om, hvor meget selvkontrol betyder og om hvorfor det ikke er nær så negativt som det lyder, men derimod giver børnene en grundlæggende indre styrke. Og så får du konkrete råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at udvikle det – for heldigvis har det vist sig at være noget alle børn kan lære.

 

Annonce:

Nr. 4: Få ro på ulvetimen: Her er fire nemme tricks til sure og overtrætte børn
Fornylig læste jeg en artikel med gode råd til ulvetimen. Et af rådene var, hvordan man jo lige kunne stoppe op midt i kaosset for at skære grøntsagsstænger ud og røre en dip af skyr. Jeg ved ikke med jer, men for mig har ulvetimen altid handlet om at få lavet mad så hurtigt som muligt, så ideen om at skulle lave mere mad, ligger mig ærligt talt lidt fjernt. Jo, jeg har nogle gange konstateret, at min datter bare var sulten som en ulv og stukket hende en hånddelle fra varmeskabet i Brugsen – men en håndrørt skyr-dip har altså aldrig ligget lige for, når det har brændt på hjemme hos os. Her får du derfor noget helt andet, nemlig fire nemme tricks til at få ro på, selvom alting sejler.

 

Nr. 5: ‘Jamen, jeg kan ikke’: Se det perfekte svar, der virker

Usikkerhed og følelsen af ikke at kunne slå til kan mange gange være en stor hindring for børn i skolen. Men årsagen til, hvorfor det begrænser børns indlæring, er en helt anden, end de fleste forældre tror. Få her svaret på hvorfor og se også hvilket svar du kan bruge, når dit barn føler sig usikker.

LIGE NU PÅ NOPA