Sådan får I stærke familieværdier

 

Annonce:

Det seneste halve år har jeg rejst rundt i Danmark sammen med TV 2 som vært på et nyt TV-program (vises til efteråret), der sætter fokus på, hvordan vi som forældre kan ruste vores børn til livet. Vi har besøgt en række familier – og selvom de er meget forskellige, så har det alle steder vist sig at gøre en stor forskel, når vi har hjulpet dem med at afklare, hvad det egentlig er for værdier, de gerne vil give videre til deres børn.

 

Den metode vil vi derfor gerne udbrede her, for selvom mange af os formentlig har en god fornemmelse for, hvilke værdier, der er vigtige for os, så er det ikke nødvendigvis tydeligt for vores børn. Og på samme måde er det ikke altid givet, at vi faktisk har forholdt os til, hvad det er for en adfærd, vi mener, at både børn og voksne bør udvise for at efterleve værdierne i praksis (find konkret inspiration til det her).

 

Vi har derfor udarbejdet en simpel familiekontrakt, hvor I kan skrive jeres vigtigste værdier og hvilken adfærd I mener, den bør følges op af. Ideen er, at den skal hjælpe til dels at skabe et fælles fodfæste blandt jer som forældre samtidig med, at den kan være en reminder i hverdagen, så I løbende bliver mindet om, hvad I egentlig gerne vil give videre til jeres børn.

 

Opgaven er således enkel: Beskriv hvilke værdier, der er vigtigst hjemme hos jer og sæt ord på, hvilken adfærd det vil kræve af både børn og voksne.

 

Vi håber, at den kan virke som konkret inspiration i det daglige!

 

Annonce:

Du kan også hente den som pdf her, så du kan printe den: Vores familieværdier (linket åbner i et nyt vindue)

 

LIGE NU PÅ NOPA