Artikel fra

Kun i ét land går børn mere i skole end i Danmark

Danske børn går meget i skole. Faktisk mere end stort set alle andre børn i verden. Kun i ét land går børnene mere i skole end i Danmark, og forskellen mellem antallet af timer i de to lande er marginal. Det viser helt nye tal fra den internationale organisation OECD.

Hvert år udgiver OECD rapporten “Education at a Glance”, hvor de sammenligner uddannelsessystemerne på tværs af lande. Og i dette års rapport, som netop er blevet offentliggjort, viser det sig, at det kun er i Australien, at børnene går mere i skole end i Danmark.

Forskellen mellem Australien og Danmark er dog meget lille.

De australske børn bruger i gennemsnit 11.000 timer i klasseværelset i løbet af deres skoletid, mens de danske børn bliver undervist i 10.960 timer. Til det regnestykke hører desuden, at timerne i Australien er fordelt over 11 skoleår, hvorimod de kun er fordelt på 10 skoleår i Danmark.

Både Australien og Danmark er langt foran gennemsnittet på 7.540 timer.

Se her, hvor mange timer børn i gennemsnit bruger i klasselokalet i de forskellige lande:

skaermbillede-2016-10-10-kl-14-39-21

I Danmark er det omdiskuteret, om børnene går for meget i skole. Spørger man børnene selv, føler et stort flertal, at det er blevet for meget.

 

Otte ud af ti elever føler, at de går for meget i skole

I sidste uge fortalte Politiken om en ny undersøgelse fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, som viser at 82 procent af danske skolebørn føler, at skoledagen er blevet for lang. 21.000 børn har deltaget i undersøgelsen, og på blot to år er andelen af elever, som synes, at skoledagen er ‘alt for lang’ steget fra 16,6 procent af eleverne til 43,5 procent.

På Nopa har vi gennem længere tid sat fokus på, hvordan skoler på forskellig vis går i den modsatte retning og hjælper børn med at sætte tempoet ned og få ro på. På en skole i Baltimore har de afskaffet eftersidninger og sender ikke længere børn uden for døren efter de har indført et “hvilerum”, hvor børnene lærer vejrtrækningsøvelser og meditation. Og på en række skoler har de sat 15 minutters ’stilhed’ på skoleskemaet.

Den kommende tid vil vi fortælle endnu flere af den slags historier. Vi vil nemlig gerne vise, hvor meget det faktisk betyder, at børn får tid til ro, fordybelse og dermed bedre trivsel.

Nyhed Kun i ét land går børn mere i skole end i Danmark
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast børneekspert på Go' Morgen Danmark på TV2. Desuden formand for regeringens opdragelsespanel nedsat af børne- og socialminister Mai Mercado i januar 2018. Sofie er selv mor til Filippa og Lucca.

Mest læste lige nu

Her er de pligter, der passer til børn, når de er 3, 5, 7 og 10 år

Pligter er en vigtig del af opdragelsen. De lærer børn at tage ansvar, og viser dem, hvordan de konkret kan spille en rolle for familiens...

Så meget betyder faste sengetider for børns opførsel, når de er vågne

Børn skal ikke kun have tilstrækkelig med søvn. Ifølge et stort britisk studie har det også stor betydning, at de har en fast søvnrytme...

Fire gode forældrevaner, der giver børn et højt selvværd

Et højt selvværd har indflydelse på både børns trivsel og livsglæde, og derfor er det naturligvis noget, som mange forældre gerne vil hjælpe deres...

Så lidt behøver du at sige for at dulme dit barns store følelser

Store følelser er faktisk mere almindelige hos børn, end man måske umiddelbart skulle tro. Men i og med de har så begrænsede erfaringer - de...

Her er de skærmregler, der passer til børn, når de er 3, 5, 7 og 10 år

Der er nok ikke noget emne, der er mere omdiskuteret i moderne familier end skærme og børn. For hvor meget tid er det egentlig...