Efterårsferie: Forslag til hyggelige familieaktiviteter med børn fra 1-7 år

Efterårsferien står for døren og mange forældre og børn glæder sig til at have ekstra tid sammen, hvor man kan hygge, lege og tage den helt med ro.

I denne artikel har vi derfor samlet nogle gode forslag til forældre, som gerne vil have lidt inspiration til nogle hyggelige efterårsaktiviteter med børnene. Har du lyst til at forkæle dit barn, kan du også finde gode ideer til små efterårsferie-gaver med aktiviteter som forældre og børn kan være sammen om.

  

Flyve med drage

En klassisk efterårsaktivitet er at flyve med drage. Både små og store børn er nemlig fascinerede af ting, der kan flyve - især hvis det endda er en selv, som er med til at få dragen til at lette. Tilbage er der bare at krydse fingre for at det bliver blæsevejr i ferien.

Mangler du en drage til dit barn kan du se vores udvalg her. 

Den 20. oktober fra kl. 10-16 er der desuden Dragefestival på Eremitagesletten i Dyrehaven ved Klampenborg. Her kan man opleve super flotte drager af alle mulige slags.  

 

Fisketur med varm cacao

Der er ikke noget bedre tidspunkt på året at tage en tur i skoven på end om efteråret. Bladene er ved at skifte farve og falder af træerne, og de koldere temperaturer betyder, at man bare er NØDT til at have varm cacao med til at varme sig på. 

Lad endelig børnene bestemme vejen og føre an på turen. Der er ikke noget så sjovt som at få lov til at bestemme hvor man skal gå hen og at gå på opdagelse i naturen. 

Er dine børn omkring skolealderen, kan I også tage på GeoCaching - en skattejagt i både byen og skoven, hvor børn kan finde ting som andre børn og voksne har gemt. 

Mangler du et fiskenet eller termokander i børnestørrelse til skovturen, så kan du finde et rigtig fint udvalg ved at klikke på linksene.

 

Krea-hygge 

Hvis vejret ikke rigtig er til de store udendørsaktiviteter, er der ikke noget som krea-aktiviteter, som kan samle forældre og børn. Vi har netop fået en masse krea-kasser på lager med forskellige kreative projekter. Kasserne indeholder seriøst alt, hvad man har brug for (selv sten hvis det fx er det, der skal males på), så det er super let at gå til - og så er de billige:

Krea-sæt godkendt til børn fra 1-3 år - find fx: 

Krea-sæt til børn fra 3-5 år - find fx: 

 Krea-sæt til børn fra  5-8 år - find fx:

 

Lav kastanjedyr

En ganske gratis og meget hyggelig aktivitet, som passer lige til årstiden - og hvis I mangler nogen, er I velkomne til at komme forbi min have og hente nogen :-)

Det eneste man har brug for er en syl, tændstikker og lim. 

 

Mal på sten

Tag en tur på stranden og find sten i sjove former og tag herefter hjem og mal dem. Malede sten er i øvrigt en fantastisk julegaveide til fx bedsteforældre. 

Er I ikke lige i nærheden af en strand eller mangler i maling, som man kan male på sten med, kan I købe et billigt krea-sæt til at male på sten. 

 

Start Halloween-(u)hyggen allerede nu

Allerede nu kan man købe græskar i supermarkedet eller tage ud og plukke nogen selv, så Halloween-uhyggen kan starte. Skær græskarene i samarbejde med børnene og sæt dem udenfor om aftenen med stearinlys i. 

På Pinterest og Instagram kan man finde masser af inspiration til flotte udskæringer. Søg fx på #pumpkincarving

 

Spil og puslespil (som gerne må rode lidt)

Der er ikke noget som spil og puslespil, som kan samle voksne og børn, og når det er ferie, er der for alvor tid til fordybelse og samvær.

Prøv fx et gulvpuslespil - de fleste børn er vilde med det, fordi de er store og fylder en masse. Ja, det roder måske lidt, men det opvejes af den tid man har sammen, hvor man lægger det. 

 

Sammen i køkkenet

Det er faktisk både lærerigt og hyggeligt, når børnene er med i køkkenet, og hvilken bedre anledning end ferie, hvor der er ekstra god tid til, at børnene rigtig kan få lov til at gøre tingene selv. Man kan fx aftale, at man skal være sammen om både at lave noget sødt og noget sundt (og om at vaske op). 

 

 

Nyt legetøj