Forældreforedrag: Sådan ruster vi børn til livet

Som forældre ønsker vi alle det bedste for vores børn. Vi drømmer om, at de har det godt med sig selv og at de tør stå ved, hvem de er. Vi ønsker for dem, at de bliver i stand til at stå fast på det de tror på og at vi får rustet dem til at skabe det liv, der er det rigtige for dem – også selvom deres omgivelser rykker i dem og presser dem til at gå på kompromis med sig selv.

Stifter af Nordic Parenting Sofie Münster.

Men det er ikke nemt, og denne form for indre styring er ikke noget, der kommer af sig selv. Særligt ikke i en tid, hvor der i samfundet er enormt fokus på præstationer og ydre anerkendelse.

Sofie Münsters foredrag viser, hvordan forældre ruster deres børn til livet – konkret og anvendeligt. Foredraget bygger på den nyeste internationale forskning og er fyldt med massevis af konkrete eksempler, som det er nemt for forældre at tage til sig i hverdagen, og mange forældre vil opdage, at når børnene bliver stærke som mennesker, så bliver alt omkring opdragelsen pludseligt meget lettere, ligesom det også bliver nemmere for børnene, når de er i daginstitutionen og skolen.

Forældre kan bl.a. blive klogere på, hvordan de kan:

- Udvikle stærke værdier hos børnene, så de opbygger personlig integritet og lærer at handle i forlængelse af, hvad der er rigtigt for dem.

- Være tydelige voksne, der sætter grænser og opstiller forventninger på en måde, som får børnene til at vokse og udvikle selvstændighed og selvreguleringsevne.

- Sige tingene, så børnene hører efter og tager det til sig uden, at man behøver at skælde ud, blive vred, bruge straf eller ty til lange forhandlinger.

- Skabe rammer for børnenes leg, så hverken skærme eller forældres bekymringer får lov til at gå ud over børnenes eget initiativ og udfoldelse. - Udvikle nære relationer til børnene, så de opbygger mod til at fejle, prøve sig frem og spørge om hjælp, når de er i tvivl.

Målgruppen for foredraget er forældre til børnehavebørn og skolebørn. Sofie tilpasser altid sit foredrag til børnenes aldersgruppe.

Ønsker du at booke Sofie Münster, kan du kontakte NOPA direkte på kontakt@nordicparenting.dk eller 9156 1107.