Artikel fra

Skole opfinder genialt skrivebord, som hjælper børn, der har svært ved at sidde stille

I stedet for at give op på eller straffe urolige børn ved at sende dem uden for døren, har man været nytænkende på skolen Martin Middle School i North Carolina.

Man har simpelthen indført cykelskriveborde!

Skolebordene har fået installeret pedaler, som vi kender dem fra motionscykler – og det har givet fantastiske resultater:

I løbet af blot få måneder har skolebørnene forøget deres fokus, er blevet bedre til at koncentrere sig, blevet mere kreative og har forbedret kvaliteten af deres skolearbejde.

Som en sidegevinst får børnene selvsagt også mere motion. Det skal man ikke kimse af. Faktisk mener læreren, der har taget initiativ til de nye skoleborde, at børnene havde svært ved at holde fokus og sidde stille i timerne, fordi de ikke fik brændt nok krudt af i de alt for korte frikvarterer.

Forskning viser ikke overraskende, at motion og bevægelse afgørende for børns trivsel og forbedrer deres evne til at indlære, tænke og trives godt i skolen.
Læreren, der fik indført det geniale skrivebord på den amerikanske skole, havde som udgangspunkt det mål, at hendes elever skulle blive bedre til at fokusere. Det fortalte hun (smart nok) ikke eleverne om. Når eleverne bliver bedre til at fokusere mere, får de dybere forståelse af stoffet, hvilket også gør dem bedre til at samarbejde og kommunikere deres tanker mere klart. Det fortæller læreren her til babble.com

Allerede efter en uge fortalte nogle af eleverne af sig selv, at de følte et større fokus.

På NOPA har vi tidligere fortalt om alternative metoder til at skabe ro i klassen og hjælpe børnene fagligt. Du kan for eksempel læse denne artikel om, hvordan en skoleleder satte stilhed på skoleskemaet eller denne om en skole, der ikke længere sender børn uden for døren efter de har indført et rum til ro og meditation.

 

Kilder: Babble.com: WHY PEDALING DESKS MIGHT BE THE BEST THING TO HAPPEN TO MIDDLE SCHOOL CLASSROOMSHuffington Post: Exercise Could Help Kids Do Better In SchoolBritish Journal of Sports Medicine.: Moderate to vigorous exercise boosts teens’ academic performance

NyhedSkole opfinder genialt skrivebord, som hjælper børn, der har svært ved at...

Mest læste lige nu