Bedsteforældre, der passer deres børnebørn, lever op til fem år længere

Bedsteforældre har fået endnu en god grund til at bruge tid sammen med børnebørnene. For første gang har forskere nemlig dokumenteret, at det ligefrem forlænger bedsteforældres liv, når de passer deres børnebørn. Op til fem år længere lever de ældre, der bruger aktiv tid med deres børnebørn sammenlignet med de ældre, som ikke gør det.

Det er en gruppe tyske og australske forskere, der står bag det nye studie, som netop er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Evolution and Human Behavior.

Ifølge dem er det den første undersøgelse, som dokumenterer en sammenhæng imellem, hvor meget tid man bruger med sine børnebørn og antallet af leveår. Mere end 500 tyske bedsteforældre har deltaget i studiet.

Studiet tyder sågar på, at tid med børnebørnene betyder mere end at leve sundt og og at være aktiv.

Selv forskerne bag er overraskede over de markante konklusioner har de fortalt til den australske avis The Sydney Morning Herald.

Til avisen har de desuden fortalt, at de har talt med en del bedsteforældre, som fortæller, at børnebørn primært giver dem glæde, lykke og stolthed. Det er noget de gør uden at forvente at få noget for det. Det smitter naturligvis positivt af på de ældres generelle velbefindende, men dette studie tyder på, at det gør endnu mere end det og ligefrem forlænger livet.

Uanset hvad har alle bedsteforældre – og forældre – fået endnu en god grund til at hente børnebørnene fra børnehaven eller skolen. Det er ikke kun livsbekræftende – det er tilmed livsforlængende.

NyhedBedsteforældre, der passer deres børnebørn, lever op til fem år længere
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Psykolog og stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast på Go' Morgen Danmark på TV2. Sofie er selv mor til tre piger.

Mest læste lige nu