Om Sofie Münster

Sofie Münster har specialiseret sig i arbejdet med børn og forældre. Hvert år holder hun foredrag og workshops for tusindvis af forældre og fagprofessionelle. Hun har skrevet to bestsellere og mere end 300 forskningsbaserede artikler, og derudover er hun fast børne- og forældrerådgiver på GO’ Morgen Danmark på TV2. Hun er selv mor til tre piger.

Sofie Münster sammen med sin mellemste datter Lucca.

I sine bøger, artikler og foredrag bruger Sofie en blanding af den nyeste forskning og praksisnære, konkrete eksempler til at vise, hvordan børnenes karakterdannelse udvikles gennem leg, tydelig opdragelse og nære relationer mellem børn og voksne – relationer, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige grænser og rammer.

Sofie viser også, hvordan de personlige og emotionelle kompetencer spiller ind på børns læring, selvregulering og udvikling, ligesom hun kommer med nogle klare bud på hvordan samspillet mellem dagtilbud/skole og hjem kan forbedres, så de hver især får lov at spille deres vigtige rolle.

Sofie Münster er oprindeligt uddannet cand.scient.pol og har fra 2021 også en grad i psykologi fra Københavns Universitet. Derudover er hun efteruddannet i de to mest anerkendte internationale forældreprogrammer inden for tilknytning, amerikanske Circle of Security og VIPP-SD fra Leiden Universitet i Holland.

Sofie har arbejdet med børns udvikling i snart 10 år og hendes store interesse for feltet blev alvor vakt, da hun stod i spidsen for at udvikle og gennemføre DrengeAkademiet, der med sit særlige fokus på udvikling af børns sociale og personlige kompetencer gennem årene har hjulpet hundredevis af fagligt udfordrede drenge. Projektet er fra starten blevet fulgt af forskere for DPU, Aarhus Universitet, der også har dokumenteret effekterne af projektet.

Siden 2015 har hun drevet forældremagasinet Nordic Parenting, som i et tilgængeligt sprog formidler den nyeste forskning om børns udvikling på en konkret og anvendelig måde. Magasinet er gratis og blev på kort tid et af Danmarks største sites for forældre med flere hundrede tusind besøgende på sine bedste måneder.

Sofie Münster er desuden forfatter til de to bestsellere ”Klog er noget, man øver sig på” (2016) og ”Kærlighed er ikke nok” (2017), og er på vej med sin tredje bog ”Den bedste start på livet”, der viser, hvordan nybagte forældre og forældre til småbørn, hvordan de knytter de stærkeste bånd til deres børn. Alle tre bøger udgives af Politikens Forlag.

I vinteren 2018 udpegede regeringen hende som formand for Børne -og Socialministeriets nye opdragelsespanel, der havde til opgave at levere uafhængige forslag til en moderne børne- og familiepolitik. 

I januar 2018 var hun desuden vært på en programserie om opdragelse og stærke familiefællesskaber på TV 2. I programserien, som TV 2 kaldte “Opdrag en vinder”, kom Sofie på besøg hos fire helt almindelige danske familier, der alle havde det tilfælles, at de ønskede hjælp til at ruste deres børn til livet.

Ønsker du at booke Sofie Münster til foredrag, workshops eller kurser, så se kan du læse meget mere på vores foredragsside, hvor du kan finde konkret information om aktuelle foredrag og kontaktoplysninger.

© Nordic Parenting 2018

Aktiviteterne i NOPA

Alt det med småt

Nyhedsbrev