Sofie Münster

Sofie har en grad i psykologi fra Københavns Universitet og er specialiseret i børn, familier og tilknytning. Hun er fast forældrerådgiver på TV 2’s Go’ Morgen Danmark og står bag Nordic Parenting.

Sofie Münster har igennem de sidste 10 år specialiseret sig i arbejdet med børn og forældre. Hvert år holder hun foredrag og workshops for tusindvis af forældre og fagprofessionelle. Hun har skrevet to bestsellere og har en tredje bog på vej, Den bedste start på livet, som udkommer i september 2021. Sofie står bag metoden “Tilknytningsbaseret opdragelse”, som hun også udbyder 1:1 forældrerådgivning og forældrekurser i. Hun fast børne- og forældrerådgiver på GO’ Morgen Danmark på TV2. Hun er selv mor til tre piger.

Oprindeligt er Sofie uddannet kandidat i statskundskab og har efterfølgende også taget en BA-grad i psykologi fra Københavns Universitet. Derudover er hun sideløbende i gang med at specialisere sig i tilknytningsbaserede programmer for både forældre og par.

Bøger af Sofie Münster

I sine bøger, artikler og foredrag bruger Sofie en blanding af den nyeste forskning og praksisnære, konkrete eksempler til at vise, hvordan børnenes karakterdannelse udvikles gennem leg, forudsigelige opdragelse og nære relationer mellem børn og voksne – relationer, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige grænser og rammer.

Sofie viser også, hvordan de personlige og emotionelle kompetencer spiller ind på børns læring, selvregulering og udvikling, ligesom hun kommer med nogle klare bud på hvordan samspillet mellem dagtilbud/skole og hjem kan forbedres, så de hver især får lov at spille deres vigtige rolle.

Siden 2015 har hun drevet Nordic Parenting. I vinteren 2018 udpegede regeringen hende som formand for Børne -og Socialministeriets nye opdragelsespanel, der havde til opgave at levere uafhængige forslag til en moderne børne- og familiepolitik. 

Ny bog "Den bedste start på livet"

Intet har så afgørende betydning for børns udvikling og trivsel som den følelsesmæssige tilknytning til deres forældre. Det fastslår mere end 50 års forskning. Alligevel er denne viden aldrig blevet omsat til en konkret dansk metode, man kan opdrage efter. Før nu.

Kontakt Sofie