Om Sofie Münster

Sofie Münster har specialiseret sig i arbejdet med børn og forældre. Hvert år holder hun foredrag og workshops for tusindvis af forældre og fagprofessionelle. Hun har skrevet to bestsellere og mere end 300 forskningsbaserede artikler, og derudover er hun fast børne- og forældreekspert på GO’ Morgen Danmark på TV2.

Sofie Münster sammen med sin yngste datter Lucca.

Sofies arbejde med børn tager altid udgangspunkt i den samme grundtanke: Børn skal have lov til at blive til nogen, før de kan blive til noget. I stedet for at fokusere på de karakterer, de får i skolen, lægger Sofie vægt på den personlige karakter, børnene bygger op igennem barndommen.

I sine bøger, artikler og foredrag bruger Sofie en blanding af den nyeste forskning og praksisnære, konkrete eksempler til at vise, hvordan børnenes karakterdannelse udvikles gennem leg, tydelig opdragelse og nære relationer mellem børn og voksne – relationer, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige krav og forventninger.

Sofie viser også, hvordan de personlige og emotionelle kompetencer spiller ind på børns læring, selvregulering og udvikling, ligesom hun kommer med nogle klare bud på hvordan samspillet mellem dagtilbud/skole og hjem kan forbedres, så de hver især får lov at spille deres vigtige rolle.

Sofie Münster er oprindeligt uddannet cand.scient.pol og er med baggrund i sine snart 10 års arbejde inden for børne- og ungeområdet pt i gang med sin anden akademiske uddannelse ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet.

Sofies store interesse for børns udvikling blev for alvor vakt, da hun stod i spidsen for at udvikle og gennemføre DrengeAkademiet, der med sit særlige fokus på udvikling af børns sociale og personlige kompetencer gennem årene har hjulpet hundredevis af fagligt udfordrede drenge. Projektet er fra starten blevet fulgt af forskere for DPU, Aarhus Universitet, der også har dokumenteret effekterne af projektet.

Siden 2015 har hun drevet forældremagasinet Nordic Parenting, som i et tilgængeligt sprog formidler den nyeste forskning om børns udvikling på en konkret og anvendelig måde. Magasinet er gratis og blev på kort tid et af Danmarks største sites for forældre med flere hundrede tusind besøgende på sine bedste måneder.

Sofie Münster er desuden forfatter til de to bestsellere ”Klog er noget, man øver sig på” (2016) og ”Kærlighed er ikke nok” (2017), og er på vej med sin tredje bog ”De første 1.000 dage”, der formidler den nyeste udviklingspsykologi til nybagte forældre og fagfolk. Alle tre bøger udgives af Politikens Forlag.

I vinteren 2018 udpegede regeringen hende som formand for Børne -og Socialministeriets nye opdragelsespanel, der havde til opgave at levere uafhængige forslag til en moderne børne- og familiepolitik. 

I januar 2018 var hun desuden vært på en programserie om opdragelse og stærke familiefællesskaber på TV 2. I programserien, som TV 2 kaldte “Opdrag en vinder”, kom Sofie på besøg hos fire helt almindelige danske familier, der alle havde det tilfælles, at de ønskede hjælp til at ruste deres børn til livet.

Ønsker du at booke Sofie Münster til foredrag, workshops eller kurser, så se kan du læse meget mere på vores foredragsside, hvor du kan finde konkret information om aktuelle foredrag og kontaktoplysninger.

© Nordic Parenting 2018

Aktiviteterne i NOPA

Alt det med småt

Nyhedsbrev