Sofie Münster

Sofie er psykolog fra Københavns Universitet og er specialiseret i børn, familier og tilknytning. Hun er vært på podcasten Forældreterapi, fast på TV 2’s Go’ Morgen Danmark og stifter af Nordic Parenting.

Sofie Münster har igennem de sidste 10 år specialiseret sig i arbejdet med børn og forældre. Hvert år holder hun foredrag og workshops for tusindvis af forældre og fagprofessionelle. Hun har skrevet tre bestsellere med viden og værktøjer, der forbedrer kontakten mellem børn og forældre. Fra sin klinik i København udbyder hun 1:1 forældreterapi, parterapi og forældrerådgivning og udbyder derudover også forældrekurser tilpasset efter børnenes alder. Hun er vært på podcasten Forældreterapi og derudover fast på GO’ Morgen Danmark på TV2. Hun er gift og mor til tre piger.

Sofie har både en kandidatgrad i psykologi og en kandidatgrad i statskundskab – begge fra Københavns Universitet. Derudover er hun efteruddannet i tilknytning og i emotionsfokuseret par- og familieterapi.

Bøger af Sofie Münster

I sine bøger, artikler og foredrag bruger Sofie en blanding af den nyeste forskning og praksisnære, konkrete eksempler til at vise, hvordan børnenes karakterdannelse udvikles gennem leg, forudsigelige opdragelse og nære relationer mellem børn og voksne – relationer, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige grænser og rammer.

Sofie viser også, hvordan de personlige og emotionelle kompetencer spiller ind på børns læring, selvregulering og udvikling, ligesom hun kommer med nogle klare bud på hvordan samspillet mellem dagtilbud/skole og hjem kan forbedres, så de hver især får lov at spille deres vigtige rolle.

Siden 2015 har hun drevet Nordic Parenting. I vinteren 2018 udpegede regeringen hende som formand for Børne -og Socialministeriets nye opdragelsespanel, der havde til opgave at levere uafhængige forslag til en moderne børne- og familiepolitik. 

Ny bog "Den bedste start på livet"

Intet har så afgørende betydning for børns udvikling og trivsel som den følelsesmæssige tilknytning til deres forældre. Det fastslår mere end 50 års forskning. Alligevel er denne viden aldrig blevet omsat til en konkret dansk metode, man kan opdrage efter. Før nu.

Kontakt Sofie