Om Sofie Münster

Sofie Münster har igennem de sidste 10 år specialiseret sig i arbejdet med børn og forældre. Hvert år holder hun foredrag og workshops for tusindvis af forældre og fagprofessionelle. Hun har skrevet to bestsellere og har en tredje bog på vej, Den bedste start på livet, som udkommer i september 2021. Sofie står bag metoden "Tilknytningsbaseret opdragelse". Hun fast børne- og forældrerådgiver på GO’ Morgen Danmark på TV2. Hun er selv mor til tre piger.

Sofie Münster sammen med sin mellemste datter Lucca.

I sine bøger, artikler og foredrag bruger Sofie en blanding af den nyeste forskning og praksisnære, konkrete eksempler til at vise, hvordan børnenes karakterdannelse udvikles gennem leg, tydelig opdragelse og nære relationer mellem børn og voksne – relationer, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige grænser og rammer.

Sofie viser også, hvordan de personlige og emotionelle kompetencer spiller ind på børns læring, selvregulering og udvikling, ligesom hun kommer med nogle klare bud på hvordan samspillet mellem dagtilbud/skole og hjem kan forbedres, så de hver især får lov at spille deres vigtige rolle.

Sofie er oprindelig uddannet kandidat i statskundskab og har efterfølgende også taget en grad i psykologi fra Københavns Universitet. Derudover er hun certificeret i de to mest anerkendte internationale forældreprogrammer inden for tilknytning: VIPP-SD fra Leiden Universitet i Holland og det amerikanske Circle of Security.

Siden 2015 har hun drevet Nordic Parenting og i 2021 lancerer hun desuden NOPA Institute, der udbyder kurser til forældre og en-til-en klientforløb.

Sofie Münster er desuden forfatter til ”Klog er noget, man øver sig på” (2016) og ”Kærlighed er ikke nok” (2017), og er på vej med sin tredje bog ”Den bedste start på livet”, der viser, hvordan nybagte forældre og forældre til småbørn, hvordan de knytter de stærkeste bånd til deres børn. Alle tre bøger udgives af Politikens Forlag.

I vinteren 2018 udpegede regeringen hende som formand for Børne -og Socialministeriets nye opdragelsespanel, der havde til opgave at levere uafhængige forslag til en moderne børne- og familiepolitik. 

I januar 2018 var hun desuden vært på en programserie om opdragelse og stærke familiefællesskaber på TV 2. I programserien, som TV 2 kaldte “Opdrag en vinder”, kom Sofie på besøg hos fire helt almindelige danske familier, der alle havde det tilfælles, at de ønskede hjælp til at ruste deres børn til livet.

Ønsker du at booke Sofie Münster til foredrag, workshops eller kurser, så se kan du læse meget mere på vores foredragsside, hvor du kan finde konkret information om aktuelle foredrag og kontaktoplysninger.

© Nordic Parenting 2018

Aktiviteterne i NOPA

Alt det med småt

Nyhedsbrev