Nordic Parenting

NOPA udbyder tilknytningsbaseret opdragelse og terapi. Inspiration, forældrerådgivning, parterapi, foredrag og kurser. Stiftet af Sofie Münster, der er kendt som fast forældrerådgiver på Go’ Morgen DK på TV2. Følg os også på Instagram @nordicparenting.dk

NOPA er stiftet af psykolog Sofie Münster, som igennem de sidste 10 år har specialiseret sig i arbejdet med børn og forældre. NOPA arbejder med afsæt i tilknytningspsykologien. Det betyder, at såvel vores forløb som alle vores mange artikler sigter mod at styrke kvaliteten af relationen mellem forældre og børn. Vi står bag metoden “tilknytningsbaseret opdragelse”, og udover en masse gratis artikler udbyder vi 1:1 forældrerådgivning, parterapi, foredrag og kurser. Vores praksis og kontor ligger i København. 

Sofie har skrevet to bestsellere om opdragelse og har en tredje bog på vej, “Den bedste start på livet”, som udkommer i september 2021. Hun er fast børne- og forældrerådgiver på GO’ Morgen Danmark på TV2. 

Udover at være cand.psych. er Sofie også uddannet cand.scient.pol. 

 

Bøger af Sofie Münster

Alle aktiviteterne i NOPA tager udgangspunkt i det samme:

En ide om en barndom, der er fri og fyldt med leg. Om familier, der skaber trygge ankerpunkter i livet. Om nære relationer mellem børn og forældre, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige krav og forventninger.

Alt i NOPA forsøger derudover at forene to ting: det vi ved og det vi står for. Den nyeste forskning formidlet med et børnesyn, der ligger i forlængelse af nogle klare værdier.

Børneopdragelse handler nemlig ikke kun om at vide, hvad forskerne siger – det handler også om at gøre det, man tror på.

Det her tror vi på:

Det man kan selv, skal man selv. Vi tør godt lade vores børn udforske verden på egen hånd, for vi tror på, at børn vokser af selvstændighed og ansvar. Forventninger viser vores børn, at vi tror på deres potentiale.  

Drenge har også følelser, piger har også ambitioner. Børns muligheder skal ikke afhænge af deres køn, og vores opdragelse skal lære dem at være mennesker, der tør stå ved den, de er.  

Vi lader børn “fejle sig frem”. Vi værner om modet til at ramme ved siden af og lægger større vægt på den indsats, de leverer end på de resultater, de præsterer.

Børn er bedst sammen – og de har brug for hinanden. Det er – altid – lige så vigtigt at være en god ven, som det er at være en dygtig elev.  

Vi tror ikke på skammekroge eller stuearrest. Vi behøver hverken skælde ud eller straffe vores børn for at træde i karakter som forældre.

En lang barndom er en god barndom. Vi skal turde lade vores børn dyrke legen og deres frie fantasi så længe som overhovedet muligt.

De, der kender os, vil kunne genkende disse seks værdier. De går igen i både artikler, bøger og foredrag, og det er dem, der er rettesnoren for alle aktiviteterne i NOPA.

Siden 2015 har hun drevet Nordic Parenting. I vinteren 2018 udpegede regeringen hende som formand for Børne -og Socialministeriets nye opdragelsespanel, der havde til opgave at levere uafhængige forslag til en moderne børne- og familiepolitik.

Sofie Münster

Sofie har en grad i psykologi fra Københavns Universitet og er specialiseret i børn, familier og tilknytning. Hun er fast forældrerådgiver på TV 2's Go Morgen Danmark.

Kontakt NOPA