Nordic Parenting

NOPA udbyder forældreterapi fra vores klinik i København og live online kurser for forældre. Inspiration og foredrag. Kurser og ressourcer for professionelle er samlet under paraplyen Nopa PRO. Stiftet af Sofie Münster, der er kendt som vært på podcasten Forældreterapi og fast på Go’ Morgen DK på TV2. Følg os også på Instagram @nordicparenting

NOPA er stiftet af psykolog Sofie Münster. Sofie er psykolog med speciale i børn, forældre og familier i krise. Siden udgivelsen af bestselleren “Klog er noget man øver sig på”, har Sofie været en af Danmarks førende stemmer inden for børn og familier. Hun er vært på den populære podcast “Forældreterapi” og fast ekspert på TV2’s Go’ Morgen DK. Sofie er gift med Peter, som hun har tre børn sammen med. Udover kandidatgraden i psykologi (cand.psych.) er hun også kandidat i statskundskab (cand.scient.pol.), begge dele fra Københavns Universitet.

 

Sofie stiftede i 2015 Nordic Parenting som platform sit arbejde med terapi, formidling og undervisning af forældre og fagfolk. Vi har base uden for Helsingør og driver en terapeutisk klinik i indre København, hvorfra Sofie arbejder med både ressourcestærke familier og udsatte familier fra et behandlingstilbud på Nørrebro. Vi står bag NOPA Pro, der tilbyder efteruddannelse og supervision af professionelle. Og så er vi en formidlingsvirksomhed, der gennem tre bestsellere, online forældrekurser, foredrag, mediesamarbejder, sociale medier, podcasts, og hundredvis af lettilgængelige guides og artikler, arbejder for at udbrede viden og værktøjer, der forbedrer kontakten mellem børn og forældre.

 

Bøger af Sofie Münster

Alle aktiviteterne i NOPA tager udgangspunkt i det samme:

En ide om en barndom, der er fri og fyldt med leg. Om familier, der skaber trygge ankerpunkter i livet. Om nære relationer mellem børn og forældre, der bygger lige så meget på tillid og tryghed som på tydelige krav og forventninger.

Alt i NOPA forsøger derudover at forene to ting: det vi ved og det vi står for. Den nyeste forskning formidlet med et børnesyn, der ligger i forlængelse af nogle klare værdier.

Børneopdragelse handler nemlig ikke kun om at vide, hvad forskerne siger – det handler også om at gøre det, man tror på.

Det her tror vi på:

Det man kan selv, skal man selv. Vi tør godt lade vores børn udforske verden på egen hånd, for vi tror på, at børn vokser af selvstændighed og ansvar. Forventninger viser vores børn, at vi tror på deres potentiale.  

Drenge har også følelser, piger har også ambitioner. Børns muligheder skal ikke afhænge af deres køn, og vores opdragelse skal lære dem at være mennesker, der tør stå ved den, de er.  

Vi lader børn “fejle sig frem”. Vi værner om modet til at ramme ved siden af og lægger større vægt på den indsats, de leverer end på de resultater, de præsterer.

Børn er bedst sammen – og de har brug for hinanden. Det er – altid – lige så vigtigt at være en god ven, som det er at være en dygtig elev.  

Vi tror ikke på skammekroge eller stuearrest. Vi behøver hverken skælde ud eller straffe vores børn for at træde i karakter som forældre.

En lang barndom er en god barndom. Vi skal turde lade vores børn dyrke legen og deres frie fantasi så længe som overhovedet muligt.

De, der kender os, vil kunne genkende disse seks værdier. De går igen i både artikler, bøger og foredrag, og det er dem, der er rettesnoren for alle aktiviteterne i NOPA.

Sofie Münster

Sofie Münster er psykolog med speciale i arbejdet med børn, forældre og familier i krise. Hun er stifter af Nordic Parenting, og driver en terapeutisk klinik i indre København, hvorfra hun arbejder med både ressourcestærke familier og mere udsatte familier fra et behandlingstilbud på Nørrebro i København. Udover kandidatgraden i psykologi (cand.psych.) har Sofie også en kandidatgrad i statskundskab (cand.scient.pol.), ligeledes fra Københavns Universitet.

Kontakt NOPA