Forældrerådgivning

Forløbene tilpasses altid den enkelte families behov

Er det for vores familie?

Frustration, tvivl og dårlig samvittighed er de typiske årsager til, at familier kontakter mig. Nogle føler sig fastlåst i en negativ spiral med mange konflikter og manglende overskud. Andre trænger til et friskt blik på børnene og sig selv.

Rådgivningsforløb

Børn og forældre er alle sammen forskellige, og derfor vil der altid være mange veje at gå i et familierådgivningsforløb. Det vigtigste er at finde ind til kernen af, hvilken forælder du gerne selv vil være.

Der er ingen løftede pegefingre. Vi gør alle sammen vores bedste for vores børn. Derfor handler et rådgivningsforløb primært om at skabe en afklaring og finde ud, hvad der er svært, og sammen få planlagt en vej frem, som føles rigtig for dig.

Jeg stiller mange spørgsmål, men jeg kan også sagtens finde på at komme med praktiske råd. Jeg taler ikke folk efter munden, men møder alt, hvad du siger med tryghed og uden fordømmelse.

Et typisk forløb

 • Klarhed over situationen i din familie
 • Fælles forståelse for udfordringer og muligheder
 • Fokus på kommunikationen i familien
 • Løbende sparring om dine børn
 • Introduktion til og afprøvning af nye værktøjer
 • Fastholdelse af nye vaner

Tilgang

Jeg arbejder med afsæt i tilknytningspsykologien. Det betyder, at vores forløb sigter mod at styrke kvaliteten af relationen mellem dig og dit barn. Hvordan man eksempelvis kan vise børn, at man kan være uenig, men stadig høre sammen, og hvordan forældre kan træde frem uden at træde på. Vi ser både tilbage på din egen tilknytningshistorie, vi ser nærmere på din nuværende situationen med afsæt i helt konkrete eksempler fra din hverdag – og så ser vi fremad. Målet er at skabe en større bevidsthed hos dig om dine ubevidste mønstre og antagelser. Samtidig forsøger vi hele tiden at blive klogere på dit barn ved at prøve at se det indefra. For når vi for alvor forstår vores børns bevæggrunde, tanker og følelser, er det meget nemmere at løsne op for ellers fastlåste dynamikker.

I løbet af et forløb vil du ofte også få små refleksionsøvelser med hjem, ligesom du vil få inspiration til konkrete værktøjer du kan bruge i det daglige over for dit barn.

Jeg tilbyder både individuelle forløb og familierådgivning til forældrepar i fællesskab. Jeg udbyder ikke enkelte sessioner, men kun forløb over flere gange, da vi er nødt til at have tilstrækkelig tid til at skabe reel forandring. Til gengæld er første gang altid halv pris, så vi kan få lejlighed til at fornemme, om kemien er der og om I har lyst til at arbejde videre.

Du kan kontakte mig ved hjælp af nedenstående kontaktformular eller ved at skrive en mail til kontakt@nordicparenting.dk, så tager jeg efterfølgende personlig kontakt til dig.

Hvornår er det en god ide at søge hjælp?

 • Der er meget konflikt og negativ kontakt, som kommer i vejen for jeres relation
 • Du har som forælder svært ved at sætte grænser og konflikter løber ofte af sporet
 • I er som forældre uenige om opdragelsen og vil gerne finde en fælles vej frem
 • Du tvivler på det, du gør som forælder og mangler generelt overskud
 • Du ønsker sparring og friske øjne på dit barns trivsel og reaktionsmønstre

Sofie Münster

Sofie Münster er psykolog med speciale i arbejdet med børn, forældre og familier i krise. Hun er stifter af Nordic Parenting, og driver en terapeutisk klinik i indre København, hvorfra hun arbejder med både ressourcestærke familier og mere udsatte familier fra et behandlingstilbud på Nørrebro i København.

Nordic Parenting står bag NOPA Pro, der tilbyder efteruddannelse og supervision af professionelle. Nordic Parenting er en formidlingsvirksomhed, der gennem tre bestsellere, online forældrekurser, foredrag, mediesamarbejder, sociale medier, podcasts, og hundredvis af fagartikler, arbejder for at udbrede konkret viden og værktøjer, der forbedrer kontakten mellem børn og forældre.

Har du spørgsmål?

  Nordic Parenting

  Nordic Parenting er specialiseret i børn og familier. Virksomheden er stiftet af psykolog Sofie Münster som ramme for formidling af viden og værktøjer, der forbedrer kontakten mellem børn og forældre. Vi driver en terapeutisk klinik i København, som danner ramme om Sofies arbejde med familier. Vi udbyder kurser for både forældre og fagpersoner online, så alle kan være med, og holder foredrag, workshops og pædagogiske dage over hele landet. Vi har samlet alle vores ressourcer for professionelle under paraplyen NOPA Pro.

  © Nordic Parenting 2023

  Gothersgade 103A, 2. sal, 1123 KBH K

  Nyhedsbrev