Hvor er det bedst at vokse op som pige? I Danmark, Sverige eller Norge?

Hvor er det egentlig bedst at vokse op som pige? Det har Save the Children (den internationale moderorganisation for Red Barnet) undersøgt – og vi har grund til at være stolte i Norden.

Det er Huffington Post, som bringer listen, hvor Red Barnet har kigget på en lang række faktorer, herunder hvor stor en andel af piger, der får en uddannelse, hvor mange kvinder, der sidder på poster i det politiske system, antallet af teenagegraviditeter og pigers generelle sundhed.

Alle lande i Norden er i top 10 – dog må vi i Danmark se os slået af både Sverige, Norge og Finland. Årsagen til at alle de nordiske lande er placeret så højt, er især, at vi har så mange aktive kvindelige politikere, og at vi har relativt få unge piger, som bliver gravide.

Den høje andel af kvindelige politikere i de nordiske lande er godt for piger af to årsager: For det første er der ifølge Red Barnet en tendens til, at kvindelige politikere får sat pigers rettigheder på dagsordenen, og for det andet er kvinder i magtfulde positioner forbilleder for mindre piger, som tør have højere ambitioner, når de med deres egne øjne kan se, at kvinder kan lykkedes.

Der er altså god grund til at være stolte i Norden.

Vores døtre er nogen af dem, der har de bedste muligheder i verden for at udfolde sig og tage aktiv og ligelig del i samfundet. De bliver opdraget til at turde, og lærer at gribe muligheder, fordi deres køn ikke er en begrænsning.

 

Se her hvilke 10 lande det er bedst at vokse op i som pige:

1. Sverige

2. Finland

3. Norge

4. Holland

5. Belgien

6. Danmark

7. Slovenien

8. Portugal

9. Schweiz

10. Italien

NyhedHvor er det bedst at vokse op som pige? I Danmark, Sverige...
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Psykolog og stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast på Go' Morgen Danmark på TV2. Sofie er selv mor til tre piger.

Mest læste lige nu