Artikel fra

Få den videnskabelige forklaring på, hvorfor du oftest bærer dit barn på venstre side

Det er formentlig ikke noget, du har tænkt ret meget over, men der er faktisk en videnskabelig forklaring på, hvorfor vi oftest holder vores børn på den venstre hofte. Og den giver endda ret god mening.

Umiddelbart tænker man måske, at man holder børnene med sin “stærke arm”, men forskning viser, at langt de fleste af os holder vores børn på venstre side, selvom flere er højrehåndede end venstrehåndede. Ifølge forskning foretrækker mellem 70 og 85 procent af mødre at holde deres børn på venstre side.

Og for at det ikke skal være løgn, så ses denne tendens allerede hos små skolepiger, som også har en tendens til at bære deres dukker på venstre side.

Men hvorfor?

Ifølge et helt nyt studie, offentliggjort i Brain and Cognition, skal forklaringen findes i den måde vores hjerne sender signaler på. Den højre side af hjernen modtager nemlig signaler fra den venstre side af kroppen – og det er netop den højre side af vores hjerne, som er ansvarlig for vores fokus, vores evne til at aflæse følelsesmæssige signaler og opbygge sociale relationer.

Når vi holder vores børn på venstre side hjælper vi med andre ord vores hjerne til at forstå dem på den bedst mulige måde ved at styrke vores “moderlighed” og vores aflæsning af børnenes følelsesmæssige behov.

Også de små børn ser ud til at foretrække den venstre side – og det er der selvfølgelig også en forklaring på. Ifølge forskerne bag studiet søger babyer deres mors venstre side, fordi det bringer dem tættere på deres hjerte, hvilket sandsynligvis både er beroligende og hjælper til at regulere de små babyers hjerterytme.

Når det kommer til mødre og børn er venstre altså at foretrække. Og det ser ud til at holde ved. Prøv at tænke over om ikke det er rigtigt, at dit barn søger din venstre side, når han eller hun kommer hen til dig eller gerne vil op.

Baby Få den videnskabelige forklaring på, hvorfor du oftest bærer dit barn på...
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast forældrerådgiver på Go' Morgen Danmark på TV2. Sofie er selv mor til tre piger.

Mest læste lige nu

Her er de pligter, der passer til børn, når de er 3, 5, 7 og 10 år

Pligter er en vigtig del af opdragelsen. De lærer børn at tage ansvar, og viser dem, hvordan de konkret kan spille en rolle for familiens...

Fire gode forældrevaner, der giver børn et højt selvværd

Et højt selvværd har indflydelse på både børns trivsel og livsglæde, og derfor er det naturligvis noget, som mange forældre gerne vil hjælpe deres...

Så meget betyder faste sengetider for børns opførsel, når de er vågne

Børn skal ikke kun have tilstrækkelig med søvn. Ifølge et stort britisk studie har det også stor betydning, at de har en fast søvnrytme...

Så lidt behøver du at sige for at dulme dit barns store følelser

Store følelser er faktisk mere almindelige hos børn, end man måske umiddelbart skulle tro. Men i og med de har så begrænsede erfaringer - de...

Med disse fire enkle skridt kan du flytte dit barn fra “vil ikke” til “vil gerne”

De fleste konflikter og konfrontationer med børn opstår, når vi som forældre har svært ved at få børnene til at gøre det, vi siger....