Få den videnskabelige forklaring på, hvorfor du oftest bærer dit barn på venstre side

Det er formentlig ikke noget, du har tænkt ret meget over, men der er faktisk en videnskabelig forklaring på, hvorfor vi oftest holder vores børn på den venstre hofte. Og den giver endda ret god mening.

Umiddelbart tænker man måske, at man holder børnene med sin “stærke arm”, men forskning viser, at langt de fleste af os holder vores børn på venstre side, selvom flere er højrehåndede end venstrehåndede. Ifølge forskning foretrækker mellem 70 og 85 procent af mødre at holde deres børn på venstre side.

Og for at det ikke skal være løgn, så ses denne tendens allerede hos små skolepiger, som også har en tendens til at bære deres dukker på venstre side.

Men hvorfor?

Ifølge et helt nyt studie, offentliggjort i Brain and Cognition, skal forklaringen findes i den måde vores hjerne sender signaler på. Den højre side af hjernen modtager nemlig signaler fra den venstre side af kroppen – og det er netop den højre side af vores hjerne, som er ansvarlig for vores fokus, vores evne til at aflæse følelsesmæssige signaler og opbygge sociale relationer.

Når vi holder vores børn på venstre side hjælper vi med andre ord vores hjerne til at forstå dem på den bedst mulige måde ved at styrke vores “moderlighed” og vores aflæsning af børnenes følelsesmæssige behov.

Også de små børn ser ud til at foretrække den venstre side – og det er der selvfølgelig også en forklaring på. Ifølge forskerne bag studiet søger babyer deres mors venstre side, fordi det bringer dem tættere på deres hjerte, hvilket sandsynligvis både er beroligende og hjælper til at regulere de små babyers hjerterytme.

Når det kommer til mødre og børn er venstre altså at foretrække. Og det ser ud til at holde ved. Prøv at tænke over om ikke det er rigtigt, at dit barn søger din venstre side, når han eller hun kommer hen til dig eller gerne vil op.

Få den videnskabelige forklaring på, hvorfor du oftest bærer dit barn på...
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Psykolog og stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast på Go' Morgen Danmark på TV2. Sofie er selv mor til tre piger.

Mest læste lige nu