Og man siger, at vi curler? Se lige, hvad kinesiske forældre gør…

På mange kinesiske universiteter er det ikke kun de nye studerende, der bliver budt indenfor – det gør deres forældre også. Over hele Kina tilbyder universiteter simpelthen overnatning til forældrene, så de kan bo på skolen den første tid.

I Danmark har vi længe haft debatten om “curlingforældre”, men tilsyneladende må vi endnu en gang se os slået af kineserne.

Det er netmediet Quartz, som bringer historien, og de fortæller, at der er en stigende tendens til, at kinesiske universiteter tilbyder forældre, at de kan bo sammen med deres børn den første tid, mens de går på skolen.

På universiteterne bliver det diskuteret, om ikke det underminerer de unge menneskers selvstændighed, men ikke desto mindre er der flere og flere universiteter, som ifølge Quartz tilbyder ophold til forældre.

Helt lavpraktisk indretter de simpelthen haller, hvor forældrene kan overnatte enten i telte eller på madrasser på gulvet. Ordningen har fået navnet “Kærlighedstelte”, og nogle af dem er endda indrettet med aircondition og ekstra gode madrasser. På den måde kan forældrene være tæt på børnene og hjælpe dem igennem den første tid på den nye skole.

telte-kina

Til Quartz forklarer en forælder til en 20-årig kinesisk pige: “Vi var meget bekymrede, så derfor blev vi enige om at tage 10 dage fri for arbejde, så vi kunne være her hos vores datter den første tid.” Han forklarer desuden, at deres datter aldrig har prøvet at bo væk hjemmefra før, og at de derfor er der for at hjælpe hende med at falde godt til.

I Danmark har der igennem mange år været kritik af “curlingtendensen”, men vi når da ikke kineserne til sokkeholderne…

Billederne er bragt fra Tianjin University og er fra Tianjin University Official Weibo og fra Huazhong Normal University (REUTERS/China Daily).

NyhedOg man siger, at vi curler? Se lige, hvad kinesiske forældre gør...
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Psykolog og stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast på Go' Morgen Danmark på TV2. Sofie er selv mor til tre piger.

Mest læste lige nu