Velkommen til Nordic Parenting. Daglig inspiration om alt det vigtige i børns liv

I dag skifter Raising Learners navn til Nordic Parenting – i daglig tale “nopa”. Vi er stadig et magasin for forældre, der gerne vil være klogere, men fremover vil du kunne finde nyt indhold på sitet hver dag.

Dagligt vil vi bringe nyheder om børn og familier, ny forskning fra den store verden, de velkendte guides og mere dybdegående temaer, der fokuserer på alt det vigtige i vores børns liv og hverdag. Og så vil vi give børnene en stemme, så vi også kan få deres ord på de emner, vi skriver om.

På kort tid fik Raising Learners rigtig mange læsere. Det tror jeg handler om, at viden og forskning har været i centrum af alle artikler. Sådan vil det også være på Nordic Parenting.

Men børneopdragelse handler ikke kun om at gøre det, der virker. Det handler også om at gøre det, man tror på.

Som forældre er vi selvfølgelig alle meget forskellige. Men efter at have talt og skrevet med hundredevis af læsere i løbet af de sidste halve år har jeg bemærket, at vi også har rigtigt meget tilfælles, når det handler om det, vi gerne vil lære vores børn.

Og det er måske ikke så underligt? For på tværs af alle vores forskelle, så er vi jo alle børn af den samme tid og af nogle værdier, der blev formuleret på nogenlunde samme tidpunkt. Noget unikt for de nordiske lande, der har formet os til dem, vi er, og som binder os sammen.

Det er bare ikke noget, vi taler så meget om.

Vi bruger en del tid på at tale om alt det, vi forældre gør forkert: Maden vi spiser, måden vi fordeler vores barsel på, sengetider og grænsesætning. Men jeg tror på, at hvis vi virkelig skal flytte noget for vores børn, så skal vi tale om opdragelse og familieliv på en anden måde. Mere konstruktivt, mindre fordømmende. Med en ligeværdig anerkendelse af, at ingen af os er perfekte, og med et fokus på alle de små ting vi kan øve os på.

Med Nordic Parenting vil jeg forsøge at forene det vi ved, med det vi står for. Den nyeste forskning formidlet med udgangspunkt i de nordiske værdier, som det er mit klare indtryk at de fleste forældre, jeg har talt med, kan se sig selv i.

Jeg har valgt at formulere værdierne på følgende måde:

Det man kan selv, skal man selv. Vi tør godt lade vores børn udforske verden på egen hånd, for vi tror på, at børn vokser af selvstændighed og ansvar.

Drenge har også følelser, piger har også ambitioner. Børns muligheder skal ikke afhænge af deres køn, og vores opdragelse skal lære dem at være mennesker, der tør stå ved den, de er.

Vi lader børn “fejle sig frem”. Vi prioriterer legen så længe som muligt og har altid lagt større vægt på den indsats, børn leverer end på de resultater, de præsterer.

Børn er bedst sammen – og de har brug for hinanden. Det er – altid – lige så vigtigt at være en god ven, som det er at være en dygtig elev.

Vi tror ikke på skammekroge eller stuearrest. Vi behøver hverken råbe, skrige eller straffe vores børn for at træde i karakter som forældre.

Dem, der har læst med fra begyndelsen vil kunne se, at disse værdier ikke er nye for mig. Men det er nyt, at jeg har fået sat ord på, så du ved, hvad du får.

Velkommen til “nopa”.

Rigtig god fornøjelse!

NyhedVelkommen til Nordic Parenting. Daglig inspiration om alt det vigtige i børns...
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Psykolog og stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast på Go' Morgen Danmark på TV2. Sofie er selv mor til tre piger.

Mest læste lige nu