Forældrekursus præ-teens og teenagere

LIVE online kursus med psykolog Sofie Münster

Opstart april 2024

Kurset om præ-teens og teenagere er for dig, der gerne vil vide, hvordan du kan bevare den tættest mulige relation til dit (store) barn i en periode, hvor det i bund og grund forsøger at løsrive sig fra dig. Her får du en grundig forståelse for de forandringer dit barn går igennem i tiden op til og under puberteten, du lærer at genkende ubalancer i dit barns følelsesregulering og du får massevis af praktiske værktøjer, som hjælper dig, når du skal sætte rammer og grænser, løse konflikter og skabe forbindelse til dit barns indre liv og svære følelser. Fokus er på at ruste vores teenagere til livet – og os selv til livet med dem.

Forældrekursus præ-teens og teenagere

Med dette LIVE online kursus får forældre en grundlæggende indsigt i og konkrete værktøjer til at støtte deres børn i de år før og under puberteten, der er den største forandring siden deres første leveår. En periode, der er en stor omvæltning – ikke kun for børnene, men også for os forældre. På den ene side opstår nye bekymringer om børnenes trivsel, selvværd, store følelser og liv på egen hånd med venner, fester, alkolhol, rygning og sociale medier, og på den anden side har man ikke længere den samme adgang til sit barns indre liv, som man havde da de var små. Det kan være en udfordring i mange familier, da der kan opstå konflikter, og mange forældre oplever en langt dårligere kontakt og negative dynamikker i forholdet til deres børn. Så hvordan bevarer man en nær relation til et menneske, som i bund og grund forsøger at løsrive sig fra den? Kurset tager dig igennem de mentale forandringer fra barn til næsten voksen, og giver en god forståelse af, hvad der er normalt og hvad der ikke er normalt. Målet er at støtte dit barn i at turde stå ved sig selv og sine grænser, så det kan træffe nogle gode valg for sig selv.

Samtidig får forældre massevis af konkrete redskaber til bl.a. at kommunikere konstruktivt, så små ting ikke ender i store konflikter – og til at tage de svære snakke, så de unge får lyst til at dele deres liv med deres forældre uanset om det handler om alkohol, sex eller venskaber.

Og så afliver vi en gang for alle myten om, at præ-teens og teenagere er ligeglade med, hvad deres forældre siger. Kurset vil derfor også byde på masser af konkrete forslag til, hvordan du opstiller rammer for dit barn i forhold til pligter, lektier, alkohol, hjemkomsttidspunkter, deltagelse i familiebegivenheder osv.

Sofie Münsters kursus i præ-teens og teenagere tager afsæt i en erkendelse, som er svær for mange forældre: Vi har ingen kontrol over vores præ-teen eller teenager. Vi kan højest håbe på indflydelse – og den skal vi endda gøre os fortjent til. Kurset lærer forældre, hvordan de gør det. Kurset er tilrettelagt, så det veksler mellem live online undervisning med Sofie, hver gang med god tid sat af til spørgsmål (man kan selvfølgelig også se det efterfølgende, hvis tidspunktet ikke passer), og fælles sparring på de problemstillinger, som deltagerne finder væsentlige. Inden opstart modtager du en manual med 70 siders viden, aldersinddelte råd og refleksionsøvelser, så du kan forberede dig bedst muligt. Næste kursus har opstart i april 2024.

Forløbet koster 1.249 kr. Der er begrænset antal pladser.

Kurset henvender sig til forældre med børn mellem ca. 10-17 år. Er dine børn yngre, kan du læse mere om kurset til forældre med børn fra 1-9 år her.

Kæmper I med decideret mistrivsel, har vi et kursus særligt målrettet det her.

Forløbet inkluderer

 • Fem online moduler fordelt over ti uger med opstart 29. april 2024 kl. 20.30
 • Datoer for modulerne: 29/4, 13/5, 27/5, 10/6 og 24/6 – hver gang kl. 20.30
 • Al undervisning er med psykolog Sofie Münster og foregår live med mulighed for spørgsmål
 • Hvert modul varer ca. en time
 • Kan du ikke være med live, kan du se modulet efterfølgende, når det passer dig
 • 70 siders manual med viden, aldersinddelte råd og øvelser
 • Løbende sparring på de problemstillinger, som I finder væsentlige
 • Du har ubegrænset adgang til videoer og materiale efterfølgende

Kursets indhold

Kurset giver dig en grundlæggende forståelse for Sofie Münsters tilgang til børn, som er forankret i tilknytningspsykologien. Denne gren af psykologien hviler på tusindvis af studier, der tilsammen har vist, at der ikke er nogen faktor, som er vigtigere for et barns udvikling end kvaliteten af det følelsesmæssig bånd mellem forældre og børn. Den lærer derfor forældre at gøre relationen til omdrejningspunktet for opdragelsen, for det er i bund og grund gennem den, at et barn finder sig selv. Børns tillid til sig selv vokser ud af tilliden til os. Når børn føler sig forbundet til deres forældre, kan de forbinde sig til sig selv.

Kurset er bygget op omkring fem temaer:

 
Modul 1
Hvad er tilknytning og hvorfor er det så vigtigt?

På dette modul lærer du dit barns grundlæggende følelsesmæssige behov at kende – og hvordan de forandrer sig i puberteten. Du får indsigt i tilknytningspsykologien, og du lærer, hvad der skal til for, at relationen mellem dig og dit barn kan forblive nær ved at møde dit barns behov for løsrivelse.

 

Modul 2
Din tilknytningshistorie

På dette modul lærer du dig selv bedre at kende. Du får en forståelse for, hvordan din tilknytningshistorie påvirker dit forældreskab, du lærer at identificere dine triggere, og du får en ny bevidsthed om, hvorfor du reagerer som du gør, når dit barn udfordrer eller presser dig.

 

Modul 3
Hvordan skaber vi kontakt?

Dette modul handler om, hvordan vi får adgang til vores børns indre liv. De har et stigende behov for privatliv både fysisk og følelsesmæssigt. Derfor skal vi ikke vide alt, men vi skal vide det vigtigste.

 

Modul 4
Hvordan sætter man grænser og rammer – og hvem bestemmer hvad?

På dette modul lærer du, hvordan man sætter grænser på en måde, som respekterer børnenes behov for selvstændighed. Vi zoomer ind på pligter, krop og seksualitet, lektier, alkohol, gruppepres, tøj, skærme – og alt det andet, der fylder i hverdagen.

 

Modul 5
Hvordan løser vi konflikter og bryder negative mønstre?

På det sidste modul har vi fokus på brud i kontakt og reparation. Du lærer at løse konflikter og bryde negative mønstre på en måde, der passer på jeres relation.

Kurset er for dig, hvis du:

 • Der mærker, at dit barn er på vej i puberteten og gerne vil ruste dig selv bedst mulig
 • Vil forstå de forandringer dit barn går igennem, så du ved, hvad der er normalt og hvordan du kan hjælpe bedst mulig
 • Gerne vil så tæt på din præ-teen eller teenager som muligt – eller gøre noget mere for at passe på jeres relation
 • Oplever, at der er meget konflikt og negativ kontakt, som kommer i vejen for jeres relation
 • Gerne vil vide, hvordan du kan sætte grænser og rammer, som dit barn respekterer
 • Du ønsker sparring og friske øjne på dit barns trivsel og reaktionsmønstre

Sofie Münster

Sofie Münster er psykolog med speciale i arbejdet med børn, forældre og familier i krise. Hun er stifter af Nordic Parenting, og driver en terapeutisk klinik i indre København, hvorfra hun arbejder med både ressourcestærke familier og mere udsatte familier fra et behandlingstilbud på Nørrebro i København.

Nordic Parenting står bag NOPA Pro, der tilbyder efteruddannelse og supervision af professionelle. Nordic Parenting er en formidlingsvirksomhed, der gennem tre bestsellere, online forældrekurser, foredrag, mediesamarbejder, sociale medier, podcasts, og hundredvis af fagartikler, arbejder for at udbrede konkret viden og værktøjer, der forbedrer kontakten mellem børn og forældre.

Har du spørgsmål?

  Nordic Parenting

  NOPA er stiftet af Sofie Münster som platform for hendes arbejde med at udbrede viden og værktøjer, der forbedrer kontakten mellem børn og forældre. Vi har base i Kronprinsensgade i København K, hvor vi både driver en terapeutisk klinik med speciale i familieproblematikker, og NOPA Pro, som er et psykologfagligt uddannelsessted, der tilbyder kurser og længere uddannelsesforløb i de mest veldokumenterede forskningsbaserede metoder inden for familier, børn og trivsel.