Nyhed: Live online kursus

Kurset for forældre med børn fra 1-9 år er for dig, der gerne vil skabe den tættest mulige relation til dit barn. Her får du får en grundig forståelse for, hvordan du skaber optimal følelsesmæssig nærhed til dit barn og massevis af praktiske værktøjer, som hjælper dig til at løse konflikter og sætte grænser uden at skabe afstand i jeres relation. Hvis du vil forstå dit barn, dig selv og dynamikken imellem jer, slippe for (noget af) den dårlige samvittighed og føle dig mere sikker på det, du gør, så er dette kursus for dig.

Med dette LIVE online kursus omsætter Sofie Münster den vigtigste psykologiske teori om menneskers udvikling, nemlig tilknytningsteorien, til en lettilgængelig og praktisk tilgang til opdragelsen. Du får en helt grundlæggende indsigt i dine børns udvikling, så du ved, hvad du kan forvente, hvad der er normalt og hvordan du kan afkode deres følelser, reaktioner og behov på en præcis måde. Samtidig lærer du lige så meget om dig selv som forælder, og bliver bevidst om, hvad det er for nogle dynamikker i dig, som kan gøre nogle situationer med dine børn svære.

Dette er både vejen til at bryde negative mønstre eller fastlåste situationer, men også til at opbygge så mange praktiske værktøjer, at du ikke behøver Google næste gang noget føles svært i dit forældreskab. Når først du har fået den grundlæggende indsigt i tilknytningspsykologien og kan genkende den følelsesmæssige nærhed, så bliver du ikke længere i tvivl om, hvorvidt det du gør er “godt nok” eller det “rigtige”.

Kurset er tilrettelagt, så det veksler mellem live online undervisning med Sofie, hver gang med god tid sat af til spørgsmål (man kan selvfølgelig også se det efterfølgende, hvis tidspunktet ikke passer), og fælles sparring på de problemstillinger, som deltagerne finder væsentlige. Inden opstart modtager du en manual med viden, aldersinddelte råd og refleksionsøvelser, så du kan forberede dig bedst muligt.

Kurset henvender sig til forældre med børn mellem 1-9 år. Er dine børn ældre, så læs mere om kurset for forældre til præ-teens og teenagere her.

Forløbet koster 1.249 kr. Vi starter den 23. marts 2022 kl. 20. Der er begrænset antal pladser.

Forløbet inkluderer:

 • Fem online moduler fordelt over ti uger med opstart 23. marts 2022
 • Datoer for modulerne: 23/3, 6/4, 20/4, 4/5, 18/5 – hver gang kl. 20 (bortset fra den 4/5, hvor det er kl. 21)
 • Al undervisning er med Sofie Münster og foregår live med mulighed for spørgsmål
 • Kan du ikke være med live, kan du se modulet efterfølgende, når det passer dig
 • Manual med viden, aldersinddelte råd og øvelser
 • Løbende sparring på de problemstillinger, som I finder væsentlige

Kurset tager afsæt i tilknytningspsykologien og formidler tilgangen “tilknytningsbaseret opdragelse”, der er udviklet af Sofie Münster. Den hviler på tusindvis af studier, der tilsammen har vist, at der ikke er nogen faktor, som er vigtigere for et barns udvikling end kvaliteten af det følelsesmæssig bånd mellem forældre og børn. Den lærer derfor forældre at gøre relationen til omdrejningspunktet for opdragelsen, for det er i bund og grund gennem den, at et barn finder sig selv. Børns tillid til sig selv vokser ud af tilliden til os. Når børn føler sig forbundet til deres forældre, kan de forbinde sig til sig selv.

Kurset er bygget op omkring seks temaer. Det første giver dig en grundlæggende introduktion til tilknytningspsykologien og de mønstre, som dit barn aktiverer i dig. Det andet har fokus på den følelsesmæssige kontakt, det at genkende, hvad der skaber nærhed i relationen til dine børn, og hvad der omvendt skaber afstand, og det lærer dig at afkode både dine egne og dine børns behov og følelser på en præcis måde, så du kan få adgang til dit barn. I det tredje tema zoomer vi ind på grænsesætning, og hvordan man lærer børn at gøre det rigtige, uden at de føler sig forkerte undervejs, mens vi i det fjerde modul har fokus på at skabe velfungerende rytmer for sengetid, spisetid, skærmtid osv. I det femte tema lærer du at håndtere konflikter med dine børn på en måde, som ikke skaber afstand og du får praktiske værktøjer til at mindske intensiteten og varigheden af jeres sammenstød. Det sidste tema hjælper dig til at gå fra teori til praksis og tager hånd om nogle af de vanskeligheder, der kan opstå, når man gerne vil fastholde nye vaner.

Kurset er noget for dig, hvis du...

 • Oplever, at der er meget konflikt og negativ kontakt, som kommer i vejen for jeres relation
 • Som forælder har svært ved at få dine grænser til at have effekt og konflikter løber ofte af sporet
 • Du tvivler på det, du gør som forælder og mangler generelt konkrete værktøjer
 • Du ønsker sparring og friske øjne på dit barns trivsel og reaktionsmønstre
 • Gerne vil have en dyb psykologisk forståelse for dig selv som forælder, dit barn og jeres dynamik
 • Har haft udfordringer i din opvækst, som du gerne vil forstå betydningen af efter du selv er blevet forælder
 • Elsker ny viden og generelt gerne vil vide mere om tilknytningspsykologien

Sofie Münster

Sofie har en grad i psykologi fra Københavns Universitet og er specialiseret i børn, familier og tilknytning. Hun er fast forældrerådgiver på TV 2's Go Morgen Danmark.

Har du spørgsmål?