Man kan ikke holde sin baby for meget, bekræfter forskning

Hvis du er blevet beskyldt for at holde din baby for meget eller for at tilbyde for meget omsorg, kys og kram, når din baby græder, så kan du lige så godt forberede dig på at afvise påstanden. Ny forskning bekræfter nemlig, at det er en myte, at man kan forkæle sin baby med for meget omsorg.

For forældre er det et naturligt instinkt gerne at ville holde om sine børn, når de er kede af det. Alligevel er det i følge forskerne bag det nye studie ikke unormalt at høre folk mene, at det kan blive for meget for børnene, fordi de også skal lære at finde ro selv.

Men det er altså forkert. Babyer græder af mange forskellige årsager, men forældres instinktive trang til at have børnene tæt på og få dem til at falde til ro ved at gå med dem og holde om dem er fuldstændig korrekt. Babyer, der vokser op med forældre, som er omsorgsfulde og kærlige, når de græder, vokser nemlig op og bliver både gladere og mere velfungerende senere i livet.

Studiet er offentliggjort i det akademiske tidsskrift Applied Developmental Science. Forskerne har fulgt 600 voksne for at undersøge, hvordan deres oplevelser i barndommen af bl.a. kærlighed, nærvær og omsorg har påvirket dem som voksne. Og sammenhængen er klar: De voksne, der har oplevet mest omsorg og kærlighed, har det som voksne bedre end andre. De er således både mentalt sundere, har mindre risiko for at udvikle angst og depression og så har de også stærkere relationer og er mere empatiske end andre.

Opfordringen fra forskerne til forældre er derfor klar: Hold, rør og vug dit barn så meget du har lyst til.

InspirationBabyMan kan ikke holde sin baby for meget, bekræfter forskning
Sofie Münster
Sofie Münsterhttp://www.nordicparenting.dk
Psykolog og stifter af NOPA. Forfatter til bestsellerne "Klog er noget, man øver sig på" fra 2016 og “Kærlighed er ikke nok” fra 2017. Fast på Go' Morgen Danmark på TV2. Sofie er selv mor til tre piger.

Mest læste lige nu